Met dank aan Dirk Biermans.
De geschiedenis van het loonbedrijf Biermans startte in het tweede deel van de jaren 50. Het was Marcel Biermans die de zaak leven in blies en dan uiteindelijk samen met diens broer Domien de zaak verder uitbouwde. Al van de meet af aan had men al een zwak voor het merk Massey Ferguson. Eén van de eerste zelfrijdende maaidorsers op het bedrijf midden jaren 60 werd dan ook een Massey Ferguson 500.
Als ook voor hun eerste trekkers ging men ten rade bij Massey Ferguson.
Moeder Maria met de Massey Ferguson 65 en de graanblazer.
In de jaren 80 kon je voor het oprapen van gras ook op hen beroep doen. Want ze hadden hier maar liefst drie opraapwagens ter beschikking. Men opteerde voor drie MIPA (Machine Import Pour Agricole) opraapwagens. Deze eenvoudige maar kwaliteitsvolle opraapwagentjes werden geïmporteerd door Fiat-dealer Van Dijck uit Noorderwijk.
De International 1046 met een tandem MIPA opraapwagen.
De Massey Ferguson 698 met een tandem MIPA opraapwagen.
Het gras aanrijden gebeurde destijds met deze International 1246 en Veenhuis kuilverdeler.
Ook de maïs hakseltrein passeerde hier door Morkhoven begin jaren 70. Men miste de trein niet. Hiervoor schakelde men in 1973 een 1-rij John Deere hakselaar in. Deze werd echter een jaar later al ingewisseld voor een eerste zelfrijder, een Claas Jaguar SF 70 met een 2-rijïge voorzetstuk. In 1977 werd de capaciteit terug fors omhoog getrokken met de komst van een Claas Jaguar SF 80 met een 3-rijïge voorzetstuk, dat al snel werd vervangen door een 4-rijïge.
Echter naam en faam werd er pas echt gemaakt met het dorsen van maïs. Men was er hier vroeg bij en al van in 1982 zien we dan ook een Claas Dominator 76 de maïskolven plukken. Daarnaast bood men ook al reeds het malen van de gedorsen maïs aan, dit met een zelfbouw maalderij die voorzien was van een Magirus-Deutz motor. In 1985 werd deze al reeds vervangen door een Claas Dominator 98, uiteindelijk ging men zelfs met twee machines van dit type de velden in tot 2000. Want toen kwam Dirk Biermans aan de leiding na de overname van het bedrijf van diens nonkel Marcel en vader Domien. Dirk investeerde ook direct in de zaak en de twee oude dorsers werden vervangen door een Claas Lexion 450 die was uitgerust met rupsen, waardoor geen enkele maïsplant nog onbereikbaar was voor hen.
Het dorsen van de maïs einde jaren 80 met een Claas Dominator 98 S.
Naast de Claas Dominator 98 S in de jaren 80 draaide ook de maalderij op volle toeren. Ondertussen is het aantal klanten voor het maken van CCM nog verder blijven toenemen zodat men al naambekendheid maakt tot in Nederland.