De Oude Doos

Hobbyist Van Linter – Lokeren

De koningin van het veld ofwel de Hesston Field Queen 7655, in de jaren 70 sprak deze bunkerhakselaar alreeds tot de verbeelding. Op vandaag nog een werkend exemplaar vinden is bijna onmogelijk geworden. Maar toch kan het nog, onder meer dankzij Yves Van Linter uit Lokeren. Bij vrienden en kennissen beter bekend als Power Yves.

De Field Queen van landbouwwerken Creëlle uit Beervelde bezorgde hem destijds kippenvel bij het horen van de luidruchtige 6-cilinder Detroit motor. Zoveel jaar later heeft hij gewoonweg een eigen exemplaar in zijn loods staan. Zelf vond hij dit exemplaar uit 1982 bij een landbouwer in Tienen, oorspronkelijk komt de machine van bij de coöperatieve grasdrogerij Ruinerwold uit het Nederlandse Ruinerwold in Drenthe.

Met een Massey Ferugson 390 2WD aan de in Record kleuren gespoten OVA silagewagen werd er ook in stijl afgevoerd. Het stuur van deze trekker nam Yves deze keer zelf in handen. Ook al sleutelt Yves veel zelf aan zijn machines, hoeft het zelf ermee rijden niet per se voor hem. Hij geniet er vooral van om zelf nog eens de machines aan het werk te zien en om de verwondering van de vele toeschouwers te aanschouwen. Ook de vele babbels die hierdoor ontstaan en het samen mijmeren over vroeger, doet hem veel deugd.

Nu is het wachten op de mais oogst, om er weer op uit te trekken.  De kleuren en geuren van deze machine en de mais bijeen zullen wederom Yves zijn dag goed maken.